14TH OF MAY MEMORIAL REGATTA ROTTERDAM

De regatta staat in het teken van het bombardement op Rotterdam in 1940. Ook wordt geld ingezameld voor hulp aan mariniers die met PTSS te kampen hebben.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb gaf om 13:25 uur op de Admiraliteitskade ter hoogte van het Boerengat het startsein voor de roeiwedstrijd die bestaat uit een tocht van 16,65 kilometer door het prachtige decor van Rotterdam. Een van de teams bestond uit politieagenten van de eenheid Rotterdam die zelf kampen met PTSS. Ze zijn voor de roeiwedstrijd getraind door twee oud-mariniers.

De roeiers met de naam 'De Zwarte Duivels' vertrokken in het Boerengat aan de Admiraliteitskade en roeide onder de Erasmusbrug door naar Katendrecht, door de Rijnhaven naar de Koningshaven onder De Hef door naar het Zuiddiepje.

Bij de haven van IJsselmonde staken de roeiers de Maas over en gingen ze langs de Van Brienenoordbrug terug naar het Boerengat. Bij binnenkomst was het feest en gezelligheid op de Admiraliteitskade. De mariniers steelband was van de partij en zorgde voor een fantastische sfeer! Ook de lokale horeca bedrijven hadden hun deuren opengezet. Lange tafels en sta-tafels zorgde ervoor dat het een heerlijk enthousiast en sportief event was. De laatste gasten hebben we haarhuis moeten sturen……. We kijken uit naar 2019!! We verwachten een verdubbeling van deelnemende sloepen en ook zullen we weer extra gaan uitpakken om het een nog groter event van te maken. Schrijf nu alvast in!!

Bombardement
Maandag 14 mei jl. was het 78 jaar geleden dat de nazi's bij de aanval op Nederland het centrum van de stad platgooiden. De naam van de sloep is ontleend aan de mariniers die in 1940 een bikkelharde strijd voerden tegen de nazi's bij de Willemsbrug.

De Duitse bezetter gaf de moedig strijdende mariniers de bijnaam 'De Zwarte Duivels'.

In september vertrekt DMRC met diverse sloepen vanuit Vlissingen voor een 150 kilometer lange tocht om in Rotterdam te finishen tijdens de Wereldhavendagen 2018. U bent er toch ook weer bij om ons in te halen?? (We vertrekken op 6 september vanuit Vlissingen en komen op zaterdag 8 september aan in Rotterdam rond 15:00 in het demonstratiegebied van de wereld havendagen. )

 

© 2022 Dutch Marines Rowing Challenge