Voor onze Challenge zijn wij dringend op zoek naar 6 waterdichte, stikstof gevulde en bij voorkeur voorzien van intern kompas, verrekijkers.
Onze stuurmannen moeten voor de Challenge navigeren op 't wad en daarbij is een goede verrekijker onmisbaar.

Den Oever - Ruim 50 oud- en actief dienende mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge gaan dit weekend vol aan de bak met vier sloepen op de Waddenzee. Er wordt getraind voor de nieuwe ruim 300 km lange Challenge: van Den Helder naar Wilhelmshaven (D). Er wordt geroeid voor Buddy's In Nood.

Vier sloepen met volle bemanning

Vier sloepen met aan boord 36 roeiers en stuurmannen vertrekken vrijdagavond vanaf Den Oever naar Kornwerderzand. Daar wordt een pauze gehouden van circa 1,5 uur. Aansluitend gaan de sloepen naar Breezanddijk waar een compleet militair tentenkamp als bivak is ingericht door de vrijwilligers van DMRC.

Daar krijgen de roeiers en stuurmannen een lange rust tot de zaterdagochtend. Dan wordt er geroeid van Breezanddijk naar Texel. Een pittig stuk waarbij er genavigeerd moet worden door de stuurmannen en de roeiers aaneengesloten vijf of zes uur moeten roeien.

Aangekomen op Texel verblijft de DMRC op de Joost Dourleinkazerne van het Korps Mariniers. Een plek die iedere marinier in zijn loopbaan bezoekt en amfibisch wordt gevormd.

Roeien voor maten in nood

Zondagochtend vertrekt de DMRC armada van Texel naar Den Oever. Daar eindigt het trainingsweekend en hebben de roeiers en stuurmannen er zeker 15 roei-uren op zitten. Zaterdag 25 juni is de grote dag. dan vertrekt de Dutch marines Rowing Challenge vanaf de vlootdagen Den Helder via de Waddenzee naar het Duitse Wilhelmshaven. Een fysieke en mentale uitdaging van ruim 300 km roeien voor Buddy's In Nood.

Om op deze manier geld in te zamelen om hun oude maten te kunnen helpen.

Uniek eigen hulpverleningsnetwerk

Mariniers die al dan niet missie gerelateerd in de problemen zijn gekomen kunnen rekenen op de roeiers, stuurlieden of vrijwilligers van Dutch marines Rowing Challenge. Wat hen bindt is de verworven titel 'marinier' en het behalen van de baret van het Korps Mariniers. DMRC heeft een uniek eigen hulpverleningsnetwerk. Oud-mariniers die hulp nodig hebben voor PTSS of omdat ze financieel of lichamelijk in de knel zijn gekomen, worden door DMRC geholpen. Om die reden roeien de mariniers voor hun maten. Want een marinier laat nooi zijn maat achter. Ook niet als de diensttijd is beëindigd.

Leave No Man Behind

Mariniers laten nooit iemand achter. Om elkaar te kunnen helpen is de DMRC in 2015 van Rotterdam naar Londen geroeid als fundraiser om geld in te zamelen voor oud-mariniers die hulp nodig hebben. Ook de nieuwe Challenge is een fundraiser om Buddy's In Nood te kunnen helpen.

Voor veel roeiers is het het roeien op zich en weer onder de oude dienstmaten zijn, al een helend proces. Sommige DMRC-ers kampen met Post Traumatische Stress Stoorni, veelal opgelopen bij een van de vele vredes-gevechts-of hulp missies waar het Korps Mariniers de afgelopen decennia aan heeft bijgedragen. Niemand wordt achter gelaten en DMRC trekt veel mannen die het moeilijk hebben weer op het goede spoor.

Train as you fight

Aankomend weekend wordt er geroeid zoals straks ook de Challenge zal gaan plaatsvinden. Dit wordt "train as you fight"genoemd. De Challenge naar Wilhelmshaven wordt zwaarder dan de monstertocht naar Londen. De DMRC-ers moeten het doen zonder het landingsplatform van de Koninklijke Marine de ZM Johan de Witt. Daarnaast is het Waddengebied verraderlijk met stroming, zandbakken, plotselinge weersveranderingen en het getij.

Artikel bij Omrop Fryslan
http://www.omropfryslan.nl/nijs/709172-mariniers-roeie-foar-goed-doel

Ter ondersteuning van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) heeft Steven Schless, 24 jaar en student aan de Erasmus Universiteit, het unieke burgerinitiatief genomen om op een wel heel bijzonder sportieve wijze geld in te zamelen voor (oud-) mariniers die lijden aan de gevolgen van een Posttraumatische-stressstoornis (PTSS).

Tijdens de FOUR EXTREME BUDDY CHALLENGES IN A ROW 2017 wordt door Steven deelgenomen aan 4 ultra zware sportwedstrijden in 1 jaar: de Rotterdam Marathon, The 14th of May Memorial Regatta Rotterdam, de Comrades (Ultra)Marathon in Zuid-Afrika en de Ironman Maastricht-Limburg.

Verspreid over in totaal vier dagen in de periode april - augustus 2017 zal Steven tijdens deze 4 wedstrijden 173km hardlopend, 180km fietsend, 3,8km zwemmend en 16,65km roeiend afleggen.
In totaal bijna 375km! Door 1 man!!

Op deze manier wil Steven samen met de leden van de DMRC meer aandacht vragen voor (oud-)mariniers die te maken krijgen met de gevolgen van PTSS, nadat zij fysiek en geestelijk tot het uiterste zijn gegaan in de strijd voor vrijheid in deze wereld. Door zelf fysiek tot het uiterste te gaan in deze ultra zware FOUR EXTREME BUDDY CHALLENGES IN A ROW 2017 wil Steven geld in zamelen om psychische hulp, hulp aan families en nabestaanden, en ook training van buddyhonden mogelijk te maken.

Aanmelden, voor de informatieavond 16-02-2017 Memorial Regatta Rotterdam 2017,  kan op 2 manieren. Download het onderstaande aanmeldformulier, of meld je aan met het online formulier er onder.

docxAanmeldformulier_informatieavond_16-02-2017_Memorial_Regatta_Rotterdam_2017.docx

Formulier ingevuld en ondertekend mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of insturen naar DMRC, t.a.v. penningmeester, p/a Fazantenkamp 325, 3607 CR MAARSSEN

Online aanmeldformulier:

 

Ik meld me aan voor de informatieavond over de Memorial Regatta Rotterdam op donderdag 16 februari 2017, Van Ghent Kazerne, Toepad 120 te Rotterdam. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.15 uur. Neem identiteitspapier (paspoort, rijbewijs, ID-kaart) mee.

 

 

Op ZATERDAG 13 mei 2017 zal voor de 2e maal in successie de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam plaatsvinden; een ROEISLOEPENRACE over 16,65 kilometer over de Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van ROTTERDAM. Naar verwachting zullen meer dan 30 sloepen aan deze unieke roeisloepenrace deelnemen. Burgemeester Aboutaleb wordt gevraagd het startschot te geven. Start en finish zijn bij het MARINIERSMUSEUM aan de Wijnhaven 7-13.

Doe jij mee?

De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam wordt door de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC), het Korps Mariniers, de gemeente Rotterdam, het mariniersmuseum en de Stichting Rotterdam en de Mariniers georganiseerd ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam op 14 mei 1940. Niet alleen de offers van de mariniers en burger slachtoffers van het bombardement staan centraal. Ook diegenen die getroffen zijn tijdens hun actieve dienst en de nabestaanden van overleden mariniers worden met de Regatta eer bewezen.

Onder de meer dan 30 sloepen zullen ook de 7 sloepen van de Dutch Marines Rowing Challenge deelnemen. Enkele van deze sloepen zullen worden bemand door jongeren uit de stad Rotterdam. Jij kunt ook plaatsnemen in een sloep !! Een topconditie of ervaring met sloep-roeien zijn mooi meegenomen, maar absoluut niet vereist. Als jij aan deze wedstrijd mee wilt doen, dan krijg je ter voorbereiding in de maanden februari tot en met april onder leiding van oud mariniers training om de fijne kneepjes van het roeien in een roeisloep onder de knie te krijgen.  

Wil je meer weten, kom dan op dinsdag 16 februari 2017 van 19.30 uur tot 21.30 uur naar de Van Ghent Kazerne, Toepad 120, 3063 NJ Rotterdam. Dan zal meer informatie worden verstrekt over de Regatta, de trainingsmomenten en het Korps Mariniers, terwijl eveneens stil zal worden gestaan bij het bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940.

 

Aanmelden voor de informatieavond op 16 februari ( klik hier )

Heb jij nu al zin om mee te doen, meld je dan aan via het aanmeldformulier ( klik hier )

Contactgegevens

Rekeningnummer: NL78INGB0006713344
o.v.v. "donateur DMRC"

E-mailadressen:
Algemeen: info@dmrc.nl
Donaties: funding@dmrc.nl
Media: marcom@dmrc.nl

K.V.K nr. 62513966

© 2017 Dutch Marines Rowing Challenge